AĞRI TUTAK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 YILI MART AYI YÖGEP TOPLANTISI İLÇEMİZDE YAPILDI.

Mart ayı YÖGEP faaliyeti kapsamında Okulumuz Müdür Yardımcılarından Burçin İLKİMEN tarafından okul idarecilerimize yönelik ''Modern çağda yeni neslin duygu düşünce ve davranışlarını anlamak'' konulu seminer yapılmıştır. Toplantıya okulumuz idarecileri katılım göstermiştir.
2023 YILI MART AYI YÖGEP TOPLANTISI İLÇEMİZDE YAPILDI.

''Modern çağda yeni neslin duygu, düşünce ve davranışlarını anlamak'' konulu seminer özelinde aşağıdaki konular üzerinde durulmuştur.

 

İçinde bulunduğumuz zaman teknoloji, yeni gelişmeler, hız ve farklı sanal bir ortamı hayatımızın merkezinde oturtmuş bir çağdır bu çağda geçmiş zamanlarda olduğu gibi yine kuşaklar arasında ve nesiller açısından çatışmalar ve anlaşmazlıklar yaşanıyor. Bu süreci en az çatışma ve anlaşmazlıkla çözmek adına toplantımızda öğretmenlerimizin de katılımıyla ortak fikirler beyan edilmiştir.

Modern çağda yeni nesilleri daha iyi anlamak için empati ve sempati yapmak gerekiyor. Empati bir kişiyi anlamak ve onun durumunu daha iyi hissetmek için içsel duyumlar ve merhamettir. Şefkattir. Empati de hem şefkat ve merhamet hem de karşımızdaki kişiyi anlamak vardır. Sempati de anlamaktan daha çok yalnızca merhamet ve şefkat vardır.

Çocuk ve gençleri anlamak ve bizim de o dönemlerden geçtiğimizi hatırlamamız gerekmektedir. Eleştirilerimiz yapıcı olmalıdır. Emredici ve dikte edici tavırlar yerine ikna metodu ile anlamak anlatmak daha yapıcı bir yöntemdir. Eğer ahlaklı ve adaletli olursak gençlerimize güzel örnek oluruz.

 

21-03-202321-03-2023

Karşıyaka Mah. Tutak Van Yolu Üzeri İlçe Jandarma Komutanlığı Karşısı 04700 Tutak/Ağrı - 0472 411 25 85

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.