AĞRI TUTAK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 YILI ŞUBAT AYI DÖGEP TOPLANTISI İLÇEMİZDE YAPILDI.

İlçemizde görev yapan DKAB öğretmenlerine yönelik ''Öğrenciyi Tanıma Teknikleri'' konulu DÖGEP semineri yapılmıştır.
2023 YILI ŞUBAT AYI DÖGEP TOPLANTISI İLÇEMİZDE YAPILDI.

İlçemizde görev yapan DKAB öğretmenlerine yönelik ''Öğrenciyi Tanıma Teknikleri'' konulu DÖGEP semineri yapılmıştır.

Okul Müdürümüz Rıfat TAŞTAN  tarafından ilçemizde görev yapan DKAB öğretmenlerine yönelik " Öğrenciyi  Tanıma Teknikleri" semineri verilmiştir.

Seminer 06.03.2023 Pazartesi günü saat 16.00'da okulumuz konferans salonunda ilçemizde görev yapan DKAB öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Seminerde DKAB öğretmenlerimizin de etkin katılımıyla aşağıdaki konular üzerinde durulmuştur :

 

'' Öğrencilerimize gelişimleri penceresinden baktığımız zaman aynı yaş gruplarında yer alan bireyler bazı ortak özellikler gösterse de her birey kendi içinde farklılıklar arz eder. Dünyamızdaki kişi sayısı kadar kişilik, kişi sayısı kadar farklı düşünce olduğu yadsınamaz bir gerçektir. 

Gelişim Psikolojisinin Temel Kavramlarından biri olan Bireysel Farklılıklar Kavramı, öğrenciyi merkeze alan eğitim anlayışının temelini oluşturan en önemli unsurdur. Öğrenciyi merkeze alan eğitim anlayışında, eğitim ortamları öğrencilerin ilgi, ihtiyaç ve yetenek gibi bir çok özellik açısından gösterdikleri bireysel farklılıklar dikkate alınarak öğrencinin özel yetenekleri, genel yetenekleri(Sayısal, Sözel), genel uyarılmışlık hallerini dikkate alarak düzenlemeye çalışır. 

Bireyin kendisinin eksik yönleri ve yeterli yönleriyle bir bütün halinde tanınmasını sağlamak ve bunun sonucunda potansiyelinin tamamını kullanmasına rehberlik etmenin önemi üzerinde durulmuştur. Bireyi tanıma çalışmalarında temel amaç; öğrencinin kendini tanımasıdır. ''

07-03-202307-03-202307-03-2023

Karşıyaka Mah. Tutak Van Yolu Üzeri İlçe Jandarma Komutanlığı Karşısı 04700 Tutak/Ağrı - 0472 411 25 85

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.