AĞRI TUTAK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 YILI NİSAN AYI DÖGEP TOPLANTISI İLÇEMİZDE YAPILDI.

Okulumuzda "Etkili ve Lider Öğretmenlik, Öğretmenliğin Misyonu, Millî, Manevî  ve Evrensel Sorumlulukları" konulu eğitim toplantısı yapılmıştır.
2023 YILI NİSAN  AYI DÖGEP TOPLANTISI İLÇEMİZDE YAPILDI.

Okulumuz koordinatörlüğünde İlçe Müftümüz Şahmurat KAYA beyefendinin sunumuyla İlçemizde görev Yapan DKAB öğretmenlerine yönelik "Etkili ve Lider Öğretmenlik, Öğretmenliğin Misyonu, Millî, Manevî  ve Evrensel Sorumlulukları" konulu eğitim toplantısı yapılmıştır.

Eğitim toplantısında aşağıdaki konular üzerinde durulmuştur;

 '' En sevilen öğretmen; Hz. Muhammed (sallâllâhu aleyhi ve sellem) 23 yıl öğretmenlik yaptı. O, 23 yılda zihinleri aydınlattı ve gönüllerde taht kurdu. Milyonları ve kıtaları değiştirdi. Onun öğrencileri, bin yıl süren mükemmel ve insânî bir medeniyet kurdular.

Peygamber (sallâllâhu aleyhi ve sellem) Efendimiz hem gönüllere hem beyinlere hükmetti. Kâlplerin sevgilisi, akılların öğretmeni, nefislerin terbiyecisi oldu.''

 

Peygamber Efendimizin Eğitim ve Liderlik Misyonu özelinde çağımızın eğitim neferleri olan öğretmenlerimizin lider öğretmenlik, öğretmenliğin misyonu, millî, manevî  ve evrensel sorumlulukları konuları üzerinde durulmuştur.

 

 

Öğretmen Kimdir? Öğretmen, bir bilim dalını, bir sanatı, bir tekniği veya belli bilgileri öğretmeyi kendisine meslek edinmiş kişidir. Öğrencilerin yetiştirildiği, yeteneklerinin keşfedildiği, onlara eğitim veren öğretmen olarak adlandırılan kişilerin dâhil olduğu meslek grubunun adıdır.

 

Lider Kimdir? Lider, bulunduğu çevreye yarar sağlayan, süregelen gelenekte köklü değişiklikler yapan ve çevreyi yönetmek için sorumluluğusezgizeka ve bilgiye dayalı karar ve uygulamalarla taşıyan kişiye denir. Lider; elindeki gücü kullanabilme kapasitesine bağlı olarak, çevresini etkileyen kişidir.

 

Liderlerin vizyon ve misyon sahibi bireyler olarak, güven verme, benimsenme, cesaretlilik, soğukkanlılık, risk alma, uzmanlık gibi niteliklere sahip olmaları gerekir. Öğretmenin liderliği ise öğretmenin sınıfta ve okulda eğitimsel etkinlik ve süreçlerde istekli görevler üstlenme, çevresini etkileme, meslektaşlarının gelişimine destek olma ve güven oluşturma yeterliliğidir. Öğretmenlerin lider davranışlar sergileyebilmeleri için kendini ve öğrencilerini geliştirmeli, millî sorumluluklarını bilmeli, toplumun inşası noktasında kültürün devamlılığını sağlamalı , üretime katılımı sağlamalı, öğrencilerine ve topluma rol model iyi örnek şahsiyet olmalı, kültür ve medeniyetimizde kabul görmüş değerlere sahip olmalı ve adaletli olmalıdır. Ayrıca ailelerin evlatlarının eğitim ve gelişimleri noktasında biliçlendirilmesi gerekmektedir.

 

Eğitim ve öğretim sürecinde liderlik, tüm eğitim-öğretim kurumlarında ve eğitim-öğretimin gerçekleştiği tüm sosyal toplumlarda; tüm paydaşların sağlıklı bir etkileşim ve iletişim içinde, ortak hedefler doğrultusunda çalışabilmelerinin yönetilmesi olarak ifade edilir. Lider öğretmenlerin, sınıflarına hâkim olmaları ve ihtiyaç halinde gereken kararları verebilme yeterliliğinde olmaları gerektiği  söylenebilir. Aynı zamanda öğretmenlerin bu kararları etkili bir şekilde verebilecek düzeye gelebilmeleri için liderlik yeteneklerini geliştirmeye açık ve istekli olmaları gerektiği ifade edilmektedir. Liderlik rolü taşıyan öğretmenler; çok yönlü, adanmış, hem kendi gelişimini hem de kurumsal gelişimi önemseyen profesyoneller olarak nitelenebilir.

27-04-202327-04-202327-04-202327-04-202327-04-202327-04-2023

Karşıyaka Mah. Tutak Van Yolu Üzeri İlçe Jandarma Komutanlığı Karşısı 04700 Tutak/Ağrı - 0472 411 25 85

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.