AĞRI TUTAK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TUTAK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURU DUYURUSU

  2022-2023 Eğitim öğretim yılında ücretli öğretmenlik başvuruları 18/07/2022 ile 01/08/2022 tarihleri arasında müdürlüğümüze elden evrak teslim etmek kaydı ile e devlet sistemi üzerinde de elektronik başvuruda bulunulacaktır. Önlisans Çocuk Gelişimi ve sağlık bölümü mezunlarının başvuruları hariç, diğer Önlisans mezunlarının başvuruları kabul edilmeyecektir. Güvenlik ve arşiv araştırma formu tamamlanmayan başvuranın görevlendirmesi yapılmayacaktır.
2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TUTAK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURU DUYURUSU

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TUTAK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURU DUYURUSU

 

2022-2023 Eğitim öğretim yılında ücretli öğretmenlik başvuruları 18/07/2022 ile 01/08/2022 tarihleri arasında müdürlüğümüze elden evrak teslim etmek kaydı ile e devlet sistemi üzerinde de elektronik başvuruda bulunulacaktır.

GENEL AÇIKLAMALAR

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek ders Saatlerine İlişkin Kararın 9. Maddesinde ;

1)      Öğretmen Sayısının yetersiz olması halinde ;

a)Yüksek öğrenim mezunu olmak koşulu ile ;

a.1)Bu karar kapsamındaki yönetici ve öğretmenler dışındaki resmi görevliler ile sınıf öğretmenlerine ilköğretim,ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate,

a.2)Resmi görevi bulunmayanlar ve emeklilere, okul öncesi ,ilköğretim,ortaöğretim özel eğitim ve yaygın eğitim kurumları ile yabancı uyrukluların eğitim gördüğü geçici eğitim merkezlerinde haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir.

 

Bu Çerçevede;

1-Alınan kararın 9. Maddesinin birinci fıkrasının a) bendinin  a.2) numaralı alt bendi kapsamında ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilecek adaylarda sırası ile ;

a)Mezuniyeti ,görevlendirileceği alanın öğretmen atamasına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları arasında yer alanlara,

b)Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programı mezunlarından, görevlendirileceği alan dışındaki programlardan mezun olup yan alanı görevlendirileceği alana yakın olanlara ,

c)Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programı mezunlarından, görevlendirileceği alan dışındaki programlardan mezun olup mezuniyeti görevlendirileceği alana yakınlık gösterenlere,

ç)Mezuniyet görevlendirileceği alana yakınlık gösterenlerden başlamak üzere diğer yüksek öğretim programı mezunlarına öncelik verilecektir.

2-Birinci madde kapsamında yapılacak görevlendirmelerde, Talim Terbiye Kurulunun ''Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ek ders Okutma Esaslarına İlişkin Kurul Kararında''belirtilen öncelik durumları dikkate alınacaktır.

3-Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilecekler e devlet üzerinde başvurusunu yapıp evraklarını dosya halinde müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Birimine teslim edenler arasından belirlenecektir.

4-Bir alana birden fazla aynı nitelikleri taşıyanların başvurusu olması halinde sırayla;

a)Kamu Personel Seçme Sınavı Puanı yüksek olan,

b)Diploma Notu yüksek olan

c)Eğitliğin bozulmaması halinde görevlendirilecek adaylar kura ile belirlenecektir.

5-Emekliler yaş haddini aşmamış olmaları kaydı ile ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilebileceklerdir.

6-Görevlendirme tebliği başvurusu ,başvuru sahibinin cep telefonuna yapılacağından telefon numarasının güncel olması gerekmektedir.

7-Başvurular 18/07/2022 ile 01/08/2022 tarihleri arasında yapılacak,7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu kapsamında gerekli araştırma yapıldıktan sonra görevlendirme yapılacaktır.

8-Geçerli bir mazereti olmaksızın bağlı bulunduğu müdürlüğe yazılı bilgi vermeden, eğitim öğretimi aksatacak şekilde görevini bırakanlara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilgili eğitim öğretim yılında bir daha görevlendirme yapılmayabilir.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ÖĞRETMEN OLARAK GÖREVLENDİRİLECEK ÖĞRETMEN ADAYLARINDA ARANACAK GENEL ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşı olmak.

Kamu Haklarından mahrum bulunmamak

Türk Ceza Kanununun 53. Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile ;kasten işlenen bir suçtan dolayı ,bir yıl veya daha fazla süre ile hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar,Anayasal düzene ve bu dizenin işleyişine karşı suçlar,milli savunmaya karşı suçlar,Devlet suçlarına karşı suçlar ve casusluk,zimmet, irtikap,rüşvet,hırsızlık, dolandırıcılık,sahtecilik ,güveni kötüye kullanma,hileli iflas,ihaleye fesat karıştırma,suçtan kaynaklanan mal varlığı,değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,sağlık durumunun öğretmenlik görevini yapmasına engel olmamak,Erkek adaylar için askerlik ile ilişkisi bulunmamak,(Askerliğini yapmış olmak,askerlikten muaf veya askerliğini tecil etmiş olmak),

İSTENECEK EVRAKLAR

1-GÖREV TALEP DİLEKÇESİ

2-DİPLOMA FOTOKOPİSİ VEYA E DEVLET MEZUN BELGESİ

3-YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARINDAN DENKLİK BELGESİ

4-FORMASYON BELGESİ(VARSA)

5-NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ

6-ADLİ SİCİL KAYDI( E DEVLETTEN)

7-ASKERLİK DURUM BELGESİ (ERKEK ADAYLAR)

8-SAĞLIK RAPORU

9-GÜVENLİK ARŞİV ARAŞTIRMA FORMU (GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI KANUNU  Kanun No. 7315 Kabul Tarihi: 7/4/2021)

 

 

EVRAKLAR İÇİN TIKLAYINIZ /meb_iys_dosyalar/2022_07/07160142_ucretli_oYertmen_2022.rar

Karşıyaka Mah. Tutak Van Yolu Üzeri İlçe Jandarma Komutanlığı Karşısı 04700 Tutak/Ağrı - 0472 411 25 85

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.