AĞRI TUTAK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM MÜDÜRLER KURULU TOPLANTISI

Tutak Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Müdürler Kurulu Toplantısı, Tutak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut HANGÜL başkanlığında Tutak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinin ve İlçe Okul Müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM MÜDÜRLER KURULU TOPLANTISI

15-02-2019 

     

 

 

     Sözlerine, okullarda herhangi bir sorun yaşanmadığı için okul müdürlerine teşekkür ederek başlayan Tutak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut HANGÜL, ilk olarak ‘’Spor Alanında Verimlilik’’ konusuna değindi ve ilçe öğrencilerinin spora yatkınlığının, devletin sunduğu imkânlar çerçevesinde alınan eğitimle birleştiğinde başarının kaçınılmaz olduğunu, bu nedenle spor alanında daha verimli çalışmalar yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

     İkinci husus olarak Tutak İlçe Kaymakamı Erkan İsa ERAT’ın desteğiyle Tutak ilçe okullarında ‘’Deneme Sınavları’’nın gerçekleştirildiğini ve değerlendirme toplantılarında başarının arttığının gözlendiğini söyleyen Sayın HANGÜL, üçüncü husus olarak ‘’Okuma Yazmada Yetersiz Öğrenciler’’ konusuna değindi.İlköğretimde – özellikle ara sınıflarda- okuma yazma bilmeyen öğrencilerin, eğitimciler tarafından tespit edilip destekleyici kurslarla okuma yazma yeterliliğine kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Sayın HANGÜL, tüm bu çabalara rağmen okuma yazma öğrenemeyen öğrencilerin, okuma yazma yeterliliğine kavuşana kadar bir üst sınıfa geçirilmemesi gerektiğinin altını çizdi ve konu ile ilgili denetimlerin mayıs ayı sonunda yapılacağını bildirdi.

 

15-02-2019    

     

 

 

     Branş öğretmenleri hakkında ise ‘’Motivasyon’’un önemine değinen Sayın HANGÜL, başarıyı artırmak için nasıl ki öğretmenler öğrencileri motive ediyorsa, okul idarecilerinin de öğretmenleri motive etmesi gerektiğini söyledi.

     ‘’Başarıyı Artırmak’’ başlığı altında ‘’Akademik Başarı’’ için ‘’Değerler Eğitimi’’nin önemine değinen Sayın HANGÜL, değerler eğitimi kazanılmadan akademik başarının sağlanamayacağını, sağlansa dahi eksik kalacağını ve her şeyden önemlisinin vatanını, milletini seven ‘’İyi İnsan’’ yetiştirmek olduğunu dile getirdi.Başarının artırılması için birtakım önlemlerin (devamsızlık takibi, veli ziyaretleri,okul rehberlik hizmeti vb.) alınması gerektiğini belirten Sayın HANGÜL, bu konuda özellikle okul rehber öğretmenlerine büyük sorumluluklar düştüğünün ve bir rehber öğretmenin günde en az on öğrenci ile görüşme yapması gerektiğinin altını çizdi.

     Sayın HANGÜL, ‘’Kız Çocuklarının Okula Kazandırılması’’ konusunda çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtirken ortaokul son sınıf öğrencilerine yönelik ‘’Mesleki Tanıtım Semineri’’ yapılması gerektiğini ve bu sayede mesleki liselere karşı oluşan önyargıların kırılabileceği dile getirdi.

 

15-02-2019

 

 

 

 

     Toplantının devamında imzalanan protokole binaen tüm eğitimcilerden ‘’Adalet ve Bilişim’’ alanlarına yönelik gerekli hassasiyeti göstermeleri istendi.

     Önemli projelerden biri olan ‘’Yetişkinlere Yönelik Okuma Yazma Kursları’’nın ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Sayın HANGÜL, ‘’Eğitimde Fırsat Eşitliği’’ kapsamında öğrencilere yönelik düzenlenen ‘’Destekleyici ve Yetiştirici Kurslar’’ın devam etmesi gerektiğini söyledi. 

 

15-02-2019 

 

 

 

     ’Sağlık ve Güvenlik’’ konularına da değinen Sayın HANGÜL, ‘’Okul Servisi Denetimleri’’nin (araçtaki kişi sayısı, zemine uygun araç lastiği kullanımı, şoförün tutumu vb.) kolluk kuvvetleri ile birlikte özenle gerçekleştirildiğini söylerken bu konuya okul müdürlerinin de önem gösterip denetim talebinde bulunmaları gerektiğini belirtti.

     Ayrıca okul güvenlik görevlilerinin ziyaretçi kaydı (ziyaretçi adı soyadı ,giriş/çıkış saati vb.) oluşturmaları,okullara yabancı araçların ve seyyar satıcıların girişini engellemeleri; temizlik personellerinin ise mevsim şartlarından dolayı yerde ve saçaklarda oluşan buzlanmaya karşı tedbir almaları gerektiğini belirtti.

 

15-02-2019

 

 

 

 

     ‘’İş Sağlığı ve Güvenliği’’ ile ilgili uzman kişinin ise yakın zamanda Tutak ilçesinde seminer vereceğini bildiren Sayın HANGÜL, toplantının devamında ilçenin kalkınması için önem arz eden iki projeden bahsetti: ‘’Sıfır Atık Projesi’’ ve ‘’Kodl@ Ağrı(Tutak) Projesi’’.

     ‘’Sıfır Atık Projesi’’ kapsamında oluşturulan ekiple çalışmaların sürdürüldüğü belirtilirken ‘’Kodl@ Ağrı(Tutak) Projesi’’ kapsamında ise proje için gereken donanım malzemelerinin temin edildiği ve edileceği, proje ile ilgili bilişim öğretmenlerinin görevlendirilmeye başlandığı ve tüm bunların sonucunda 2019 Mayıs ayı itibariyle Ağrı’da toplam yirmi bin öğrenciye kodlama eğitiminin verilmiş olacağı belirtildi.

 

15-02-2019

 

 

 

 

     Tutak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut HANGÜL son olarak; ilçeye yeni atanan öğretmenler,İşkur personeli puantajları, web sitelerinin güncelliği,brifing dosyaları ve 2019-2023 Stratejik Planları hakkında toplantıya katılan okul müdürleri ile diyalog kurup soruları cevaplandırdı ve konuşmasını tamamladı.

     Tutak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erkan BOZKURT ise ‘’Beyaz Bayrak Uygulaması’’na ve ‘’İYEP’’ kurslarına değindi.Beyaz bayrak uygulamasına katılımın artması gerektiğini ve teşvik için çeşitli ödüllerin okullara sunulacağını belirten Sayın BOZKURT, okul idarecilerinin İYEP kurslarında görev alamayacaklarının ve mayıs ayında konu ile ilgili gerekli kontrollerin gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

 

 

Karşıyaka Mah. Tutak Van Yolu Üzeri İlçe Jandarma Komutanlığı Karşısı 04700 Tutak/Ağrı - 0472 411 25 85

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.